Online Teambuilding

Virtuell Aktivitet - World Domination

World Domination är ett Online Teambuilding Aktivitet där era beslut förändrar världen. Aktivitet genomförs via Microsoft Teams och fungerar som ett grupptävling. Deltagarna indelade i grupper om 2-6 personer. Varje grupp representerar en av stormakter i världen. Genom gruppdiskussion, förhandling med andra ”länder” och strategiska beslut tävlar grupper i vem som uppnår den högsta levnadsstandard i sitt land.

Karaktären på aktiviteten

Aktiviteten kombinerar elementen från både rollspel såväl som turbaserade strategiska beslut. Grupperna bilder de olika ländernas regeringar och fattar beslut baserade på den information de lyckas få ut från internationella möten såväl som informationen de samlar in under de diplomatiska förhandlingarna som sker länder emellan.

För att uppnå sitt mål och vinna aktiviteten så har varje grupp möjlighet att utveckla ekonomiska indikatorer, gå med i internationella allianser samt förhandla med andra länder.

Spelet har en låg inlärningskurva med enkla regler samtidigt som spelet i sig kan bli otroligt varierat och svårt att bemästra. Inget spel kommer spelas ut som ett annat.

Medverkande personer från ert företag kommer ha möjlighet att utveckla och förbättra ett antal egenskaper. Några av dessa inkluderar:

 • Förhandlingstekniker. Både genom att kommunicera, samt motivera samarbete, med andra länder
 • Ledarskapsförmåga. För att påverka landets influens på världsarenan så kommer gruppen behöva stark ledning som leder dem till att ta rätt beslut.
 • Förmågan att kunna influera andra, medan själv motstå samma sorts influenser, genom att se igenom andras bluffar. Samma bluffar man själv försöker att genomföra.
 • Statistisk analys. Att kunna analysera sin egna, samt andra länders, ekonomiska och politiska beslut samt kanske t.o.m kunna kapitalisera på andras misstag.
 • Fatta beslut under stress. Såväl tid som resurser kommer att vara begränsade. Att balansera sina egna handlingar samt förhandla med sina motståndare är värdefull tid som kommer behöva balanseras väl.

Upplägg på aktiviteten

Aktiviteten kommer att ta två (2) timmar.
Spelarna behöver lämplig utrustning, t.ex. en dator eller tablet, med stabil internetuppkoppling.
Kommunikation sker via konferensverktygen Teams eller Zoom.
Vi kommer att dela upp de medverkande parterna i grupper bestående av 2-6 personer per grupp samt skicka ut information till varje person vilken grupp de tillhör.

Quezzle kommer att tillhandahålla aktivitetsledare som guidar och leder aktiviteten från början till slut. Quezzle anpassar såklart tiden när spelet börjas och avslutas efter kundens behov.

 1. Introduktion
 2. När alla medverkande parter är samlade samt de tekniska förutsättningarna verifierade så kommer Spelledaren att gå igenom och förklara spelets regler samt mekaniker. Quezzle kommer därefter skicka ut grupperna i sina egna virtuella mötesrum. När allt är klart och redo så startas spelets första runda.

 3. Spelgången
 4. Spelet består av sex rundor där alla grupper i sina enskilda virtuella rum fattar beslut om utveckling av sitt egna land.
  Grupperna har även möjlighet att hålla förhandlingar med andra länder. Mellan rundor träffas alla i ett gemensamt möte (Förenta Nationerna; FN) för att diskutera världsnyheter och eventuellt göra diplomatiska uttalanden.

 5. Avslut och sammanfattning
 6. Spelet avslutas efter den sjätte rundan. Vi går genom de olika händelser under spelets gång och avslöjar de olika ländernas agerande som inte framgår under spelrundor. Därefter kommer en vinnare att utnämnas samt eventuella utmärkelser.
Oavsett om ni jobbar hemifrån, sitter i olika städer, eller är helt utspridda i olika delar av världen så kan vi fokusera er uppmärksamhet och se till att ni har en helt fantastiskt upplevelse tillsammans.

Begär offert nu!

Ditt meddelande har skickats!
Något gick fel, prova uppdatera och skicka formuläret igen.